Wedstrijd Rijden

Om mee te kunnen doen aan officiële KNHS wedstrijden moet je lid zijn van een vereniging. Als verenigingslid kun je een startpas aanvragen bij het KNHS. Daarnaast kun je eventueel gebruik maken van onze accommodatie, lessen volgen en meedoen aan verschillende activiteiten. De poptaruters heeft een groot aantal leden die wedstrijden rijden, zowel jongeren als volwassenen. Jaarlijks organiseren wij twee indoor dressuurwedstrijden, daarnaast kun je bij verschillende wedstrijden in de buurt rijden.

AANMELDEN

 

Dressuur en springen

Er zijn verschillende niveaus bij het wedstrijd rijden.

B, L1, L2, M1, M2, Z1, Z2 en hoger

Vaak als je begint met wedstrijd rijden dan start je in de B. Er worden per wedstrijd verschillende proeven gereden, vaak twee proeven per wedstrijd. Door oefeningen te rijden krijg je punten, als je voor een dressuurwedstrijd 180 punten of hoger hebt gereden dan heb je een winstpunt. Er kunnen meerdere winstpunten in een proef gereden worden.
180 – 194 1 winstpunt,
195 – 209 2 winstpunten
vanaf 210 3 winstpunten

Mocht je springwedstrijden willen gaan starten dan moet je eerst een winstpunt in de klasse B dressuur halen. Ben je 18 jaar of ouder dan ben je verplicht om bij de paarden te starten, ook met een pony is dat geen enkel probleem.

 

Kring ‘Tusken Waad en Klif’

Friesland is verdeeld in verschillende kringen. Wij vallen onder de kring ‘Tusken Waad en Klif’. Ieder startpashoudend lid van de rijverenigingen cq FNRS bedrijven binnen de kring, betalen jaarlijks een kringafdracht van € 8,-, ongeacht of er wordt deelgenomen aan de kringwedstrijden.
De inkomsten vanuit de kringafdracht worden o.a. gebruikt voor het aanschaffen van de prijzen voor de kringwedstrijden (medailles en linten), een bijdrage in de juryvergoedingen voor de kringwedstrijden en het organiseren van en bijdragen aan activiteiten voor de leden. Voor meer informatie over onze kring kun je de site www.tuskenwaadenklif.nl bekijken.

 

Tarieven

Lidmaatschap Poptaruters 1-1 t/m 31-12                 €50,00 (excl. KNHS-toeslag & kringafdracht)

KNHS-toeslag                                                                        € 26,25 per jaar

Kringafdracht                                                                        € 8,00 per jaar

 

Om lid te worden kun je het aanmeldingsformulier invullen. Daarna zullen wij contact met jou opnemen. Mocht je vragen hebben dan kun je contact opnemen met het ons via wedstrijdsecretariaat@poptaruters.nl

 

Lid en dan?

Als je, je hebt aangemeld dan wordt je aangemeld in ons systeem en bij het KNHS. Vervolgens ontvang je een bevestiging per email en kan je zelf een startkaart aanvragen via MijnKNHS. Zodra je een startkaart hebt aangevraagd kun je, je online opgeven via MijnKNHS bij wedstrijden in de buurt.

Je lidmaatschap wordt elk jaar automatisch verlengd. Wil je, je lidmaatschap beëindigen dan moet je dit voor 1 november aan het wedstrijdsecretariaat melden via wedstrijdsecretariaat@poptaruters.nl.