Proefjes

Lijkt het je leuk om eens een proef te rijden die beoordeeld wordt door een jury? Dan kun je je twee keer per jaar inschrijven voor de proefjes! Proefjes zijn bedoeld voor leden die niet in het bezit zijn van een (bixie)startkaart, die dus geen (mogelijkheid hebben om) wedstrijden te rijden. Je kan een proef rijden op een manegepaard/-pony of je eigen paard/pony. Bedenk ook dat er t/m proef 3 met martingaal gereden mag worden, daarna niet meer. Ook andere hulpteugels zijn niet toegestaan. Intekenen is bindend.

Rijd je al een paar jaar maar doe je voor het eerst mee aan de proefjes? Overleg dan even met je instructie bij welke proef je het best kan beginnen, het is dan niet leuk om bij proef 1 te beginnen. Het is niet mogelijk om een lagere proef te rijden dan waar je gebleven bent.

Naast de proef zelf heeft proef 1 t/m 6 ook een deel theorie. Elke proef heeft een eigen theorieblad. Voordat je je proef gaat rijden, moet je een aantal vragen beantwoorden over de theorie. Je moet een voldoende gehaald hebben op de theorie om voor de proef te slagen. Vergeet dus niet een blad mee te nemen en dit van tevoren te leren! Als je een proef twee keer moet rijden, hoef je alleen de eerste keer theorie te doen.

De kosten voor het rijden van een proef zijn €7,50. Het proevenboekje kost €5,00. Deze hoef je alleen aan te schaffen bij het rijden van je eerste proef, je kunt het daarna elke keer weer gebruiken. Je kunt deze kosten voldoen op de middag zelf, voordat je je proef gaat rijden.
Als je al een proevenboekje hebt, vergeet die dan niet mee te nemen!

Je bent geslaagd als je over de gehele proef gemiddeld een zes hebt gehaald, en een voldoende voor je theorie hebt. Voor proef 1 en 2 geeft dat een puntenaantal van 60 punten, voor proef 3 en hoger heb je 156 punten nodig. Wanneer je twee keer geslaagd bent voor dezelfde proef, mag je verder naar de volgende. Proef 1 en 2 hoef je maar één keer te halen.

 

Theoriebladen

Onderstaand vind je de theoriebladen voor de zes proefjes. Alvast heel veel succes!

Proef 1 Theorie
Proef 2 Theorie
Proef 3 Theorie
Proef 4 Theorie
Proef 5 Theorie
Proef 6 Theorie